”Nu kan försäkringsförmedlare få alla utbildningar hos oss” | Greatness PR

”Nu kan försäkringsförmedlare få alla utbildningar hos oss”

Företagsekonomiska Institutet, FEI, erbjuder nu kompletta utbildningar för försäkringsförmedlare. FEI blir därmed landets fjärde utbildningsföretag som samarbetar med InsureSec, branschens största institut för licensiering av försäkringsförmedlare. I utbudet ingår förberedande kurser inför InsureSec:s licensiering, vidareutbildningar och årliga kunskapsuppdateringar.

– FEI blir först ut med att erbjuda helheten med utbildning inom sakskade-, personskade- och livförmedling, samt kunskapsuppdateringarna som är helt unika i sin omfattning. Våra satsningar och samarbetet med InsureSec kan hjälpa till att skapa en större legitimitet för branschen och försäkringsförmedlare, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

I mars 2016 startar FEI sina utbildningar för försäkringsförmedlare. I kursutbudet ingår utbildningar inom sakskade-, personskade- och livförmedling på grund- och påbyggnadsnivå. Alla kurser är förberedande inför InsureSec:s licensieringstester, som säkerställer att försäkringsförmedlarna har tillräckliga kunskaper för att uppfylla förmedlarlagen, Finansinspektionens föreskrifter och god försäkringsförmedlingssed.

– Vi är glada över att kunna bredda FEI:s utbud och nu erbjuda ett flertal utbildningar till försäkringsförmedlare. Satsningen är ambitiös och täcker det utbildningsbehov som branschen har. Samarbetet med InsureSec garanterar att utbildningarna håller högsta kvalitet, säger Robert Dahlström, ansvarig för FEI:s försäkringsutbildningar och tillika representant i InsureSec:s utbildningsråd.

Unikt för sitt slag

FEI genomför även en storsatsning på kunskapsuppdateringar för sakskade- och livförmedling, som är unika i sin omfattning och sammanfattar det gångna årets viktiga händelser inom branschen. Utbildningarna, som utvecklats av Robert Dahlström, ligger till grund för InsureSec:s tester med samma namn.

– Varje år kallar InsureSec till ett kunskapstest för att du som förmedlare ska behålla en aktiv licensstatus inom ditt försäkringsområde. Det är ett sätt för försäkringsförmedlarna att hålla sig uppdaterade om nyheter och händelser, men också ett sätt för konsumenterna att vara säkra på att de får bästa möjliga råd av experter, säger Robert Dahlström.

InsureSec bildades av Svenska försäkringsförmedlares förening och en majoritet av Sveriges livförsäkringsbolag. I deras register återfinns 87 procent av alla förmedlare som inte är bankanställda, och de arbetar med att ge försäkringsförmedlare en större legitimitet där kunden ska känna sig trygg.

– Tillgång till utbildning av hög kvalitet för försäkringsförmedlare är nödvändigt för att skapa en god branschlegitimitet. FEI:s utbildningar fyller en viktig funktion för förmedlarna, inte minst de små- och medelstora företagen som inte alltid har resurser att hålla sig uppdaterade om nyheter inom branschen såsom nya eller uppdaterade regelverk, säger Elisabeth Frykmark, vd för InsureSec.

Lång erfarenhet av att utbilda näringslivet

FEI har en lång tradition av att erbjuda utbildningar av högsta kvalitet till Sveriges näringsliv, med anor från 1880-talet, och erbjuder kurser inom bland annat företagsekonomi, marknadsföring och juridik.

– FEI har kapaciteten och erfarenheten att genomföra kurserna på högsta nivå, och omfattningen på utbildningarna är större än vad som tidigare erbjudits. Försäkringsförmedlare är ett väldigt viktigt yrke, och det ställer stora krav på rätt kunskaper. Där kommer FEI in som en stark och viktig aktör, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

FEI erbjuder följande försäkringsförmedlingsutbildningar:

Grundutbildning

  • Årslicens Livförmedling
  • Årslicens Livförmedling med lärarstöd
  • Årslicens Personskadeförmedling
  • Årslicens Sakskadeförmedling

Vidareutbildning

  • Påbyggnad Avancerad rådgivning
  • Påbyggnad Personskadeförmedling

Årliga kunskapsuppdateringar

  • Kunskapsuppdatering Liv 2016
  • Kunskapsuppdatering Sak 2016

Företagsekonomiska Institutets nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter