Nu satsar Inet på jämställd e-sport | Greatness PR

Nu satsar Inet på jämställd e-sport

I ett treårigt samarbete med Sverokföreningen Female Legends fortsätter Inet satsa på att göra e-sport mer tillgängligt. Projektet Framtidens e-sport ska arrangera träningsläger och utbildningskonferenser för att fler tjejer ska känna sig välkomna och enklare bygga nätverk med likasinnade.

– Vi har tidigare stöttat Female Legends initiativ på bland annat DreamHack, nu driver de en större satsning för jämställd e-sport som vi gärna stödjer. E-sport ska finnas för alla och vara välkomnande oavsett vem du är, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef på Inet.

Föreningen Female Legends arbetar aktivt med att utveckla e-sportscenen att bli mer jämställd och lockande för tjejer. Nu har Inet och även Allmänna Arvsfonden gått in som partner till projektet Framtidens e-sport. Projektet ska undersöka ojämställdheten inom e-sport, tjejers upplevelse av gamingscenen och arbeta för en mer jämställd e-sportmiljö.

– Vi har länge sett den problematik som finns för tjejer inom e-sport och är glada att andra samhällsaktörer också börjat förstå och vill arbeta förebyggande mot detta, säger Liza Lind, ordförande i Female Legends.

De kommande tre åren ska Inet och Female Legends anordna tre utbildningskonferenser och sex e-sportläger. Utöver ett sponsorbidrag bidrar Inet med 45 Taurus gamingdatorer med alla tillbehör för att ge alla deltagare en riktigt bra gamingupplevelse.

– Inet vill få fler tjejer att bli intresserade av e-sport, tidigare har vi bland annat sponsrat Bad Monkey Gamings tjejlag i CS:GO med samma syfte. De senaste tre åren har vi även sponsrat Sveroks ungdomsprojekt Respect All, Compete, som med läger och utbildningar skapat en positiv utveckling för unga och e-sporten, säger Johan Wahlberg.

Den första konferensen med Female Legends hålls våren 2019, då går även startskottet för lägren. Därefter arrangeras aktiviteterna löpande fram tills att projektet avslutas 2021.

– Projektet sprider insikt om att det finns en icke jämställd miljö inom e-sporten och att det är viktigt att ändra på detta så alla kan ha lika kul. Vi hoppas att fler företag med intresse för gaming ska vara med och driva frågan. E-sport ska vara tryggt, välkomnande och kul för alla, då blir det både bäst och roligast, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef på Inet.

Om Female Legends

Female Legends grundades i oktober 2016 och har sedan dess växt till över 1600 medlemmar. De driver flera initiativ för att skapa trygghet och en mer inkluderande e-sportscen för kvinnliga gamers, bland annat på DreamHack. Female Legends är en Sverokförening som startades av Liza Lind och Lillie Klefelt. Läs mer här.

Inets nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter