Nu ska Nackas seniorer lära sig VR och betala med mobilen

Nu ska Nackas seniorer lära sig VR och betala med mobilen

Inet föreläser för SPF Seniorerna i Malmö, 2015

VR, digitala betalningsmedel och internetsäkerhet är heta ämnen när Inet nu går in på sjunde året i kunskapsturnén för Sveriges äldre. Den 20 mars är det dags för nästa föreläsning, Inet har bjudits in till SeniorNet Nacka.

– Det ska bli väldigt roligt att få träffa en ny SeniorNet-förening. De är alltid väldigt intresserade och ställer många bra frågor, kunskapstörsten är enorm! Och vi älskar att dela med oss, säger Daniel Carlsson, föreläsare och medarbetare på Inet.

Inets seniorföreläsningar är populära. I sju år har Inet föreläst landet runt och bjudit på kunskap inom den senaste tekniken och internetsäkerhet. SeniorNet Nacka räknar med att cirka 80 seniorer är med 20 mars.

– Det blir ofta mer av ett samtal än en föreläsning, vilket vi tycker är jättekul. Nivån är hög, det välkomnas alltid när vi berättar om ny teknik, hur det används och vad vi tror blir nya populära produkter och tjänster. Vi får numera många frågor om Virtual Reality, VR.

Windows 10 är ett stående inslag, något som blivit extra aktuellt efter att Microsoft gått ut med att de ska sluta utveckla nya operativsystem och istället övergå till årliga uppdateringar. Internetsäkerhet och digitala betalningsmedel som Swish, ”blippfunktion” med bankkort och BankID kommer också tas upp på föreläsningen.

– Många är lite rädda för ny teknik, kanske mest för att IT inte funnits under deras uppväxt. Vi ser hur föreläsningarna tar bort oron när vi berättar om hur man surfar säkert eller hur ett bedrägeri kan gå till, samt förklarar fördelarna och visar hur lättanvänt ny teknik kan vara.

– En av de vanligaste frågorna vi brukar få är om ett gratis antivirusprogram är lika bra som ett du betalar för. Svaret där är såklart nej.

Föreläsningarna pågår i lite över två timmar, med tillhörande fikapaus. Många kommer fram och ställer frågor efteråt.

– Kunskapsbredden är stor, det kan vara någon som precis skaffat sin första dator eller mer specifika frågor om säkerhetsskydd. Jag kommer ihåg första föreläsningen jag hade, då kom en man på 93 år fram och frågade om vilken den bästa VPN-tunneln är. Då njöt nörden i mig.

Avslutande punkt i föreläsningarna är Vad kan Inet göra för dig.

– Det händer att jag får mail i efterhand där de tackar och ställer fler frågor eller att de kommer in till någon av våra butiker. Då blir vi extra glada. Det är just därför vi gör detta, för att kunna hjälpa till, säger Daniel Carlsson.

Var: SeniorNet Nacka
När: 20 mars, kl. 14:00. Pågår i cirka 2,5 timmar inklusive paus

Ämnen som Inet kommer prata om

• Windows 10
• Creators Update + Fall Creators Update
• Digitala Betalningsmedel
• Antivirus & Internetsäkerhet
• Ny Teknik – VR
• Ny Teknik – Läsplattor
• Vad Inet kan göra för dig

Om SeniorNet Sweden

SeniorNet Sweden är en ideell förening med målsättningen att lära seniorer digital kommunikation och internetkunskap. Med 46 klubbar och 9 000 medlemmar finns SeniorNet över hela Sverige. Inet har tidigare föreläst för bland andra SeniorNet Göteborg, Kungsholmen, Danderyd och senast Hässelby-Vällingby.

Fem vanliga frågor Inet får från seniorer

1. ”Är ett gratis antivirusprogram lika bra som ett du betalar för?” Svar: Nej.

2. ”Hur skyddar man sig online?” Svar: Bra antivirusprogram och kunskap.

3. ”Jag har några frågor om min dator, kan ni hjälpa mig?” Svar: Absolut, välkommen att besöka eller kontakta Inet.

4. ”Om jag inte kan ta med datorn till butiken, kan jag få hjälp av tekniker hemma?” Svar: Självklart, kontakta Inet på 031- 65 27 00 så berättar vi mer.

5. ”Går det att stänga av ”Blipp”-funktion på kreditkortet?” Svar: Kontakta din bank så hjälper de dig stänga av funktionen.

SeniorNet Nacka
https://nacka.seniornet.se/

Inets nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter