Ny utbildning i Stockholm: FEI lanserar Certifikat VD-kompetens

Ny utbildning i Stockholm: FEI lanserar kvalificerad VD-utbildning

FEI lanserar nu den beprövade utbildningen Certifikat VD-kompetens i Stockholm. Utbildningen är inte ny, den har under lång tid genomförts framgångsrikt i andra svenska städer under ledning av ett handplockat lärar-team av erfarna ämnesexperter.

– Certifikat VD-kompetens är en etablerad utbildning med många nöjda deltagare genom åren. Kraven på en VD är idag kanske högre än någonsin och programmets aktuella innehåll och pedagogiska upplägg svarar upp mot dessa. Vi har dessutom adderat vår speciella FEI-prägel i form av exklusiva lokaler mitt i Stockholm, ledande utbildningsteknik och tillgång till ett värdefullt nätverk, säger Mikael Weimarck, Academic Director på FEI.

Certifikat VD-kompetens vänder sig till personer med VD-ansvar och som vill fördjupa sina kunskaper och färdigheter. Men också till personer som ska ta sig an rollen som VD och vill ha en bred kunskapsbas och bra förutsättningar att leda och utveckla en verksamhet. Nu är det första gången som utbildningen ges i Stockholm.

– Vi har erfarna och kunniga lärare som alla är ledande experter inom sina områden. Utbildningen är också en unik möjlighet för deltagarna att bredda sina professionella nätverk och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna. I längden är nätverket ett av de främsta mervärdena.

Innehållet är uppbyggt på ett stimulerande och inspirerande sätt i form av aktuella case, teorier med praktisk förankring och interaktiva diskussioner. Några av delmomenten är Ledarskap och strategisk HRAtt leda digital transformation samt VD-rollen och styrelsen.

Certifikat VD-kompetens omfattar totalt åtta dagars utbildning, fördelat på fyra tvådagarsträffar. Utbildningen genomförs i FEI:s specialutrustade lokaler i centrala Stockholm, och vid förhinder att närvara under någon eller några delar av utbildningen, så gör FEI:s hybridkoncept FEIFLEX det enkelt att delta på distans.

En av utbildningens föreläsare är Roland Dansell som håller i delmomentet VD-rollen och styrelsen. Roland är certifierad affärsrådgivare med inriktning mot ägar- och styrelsefrågor och författare till flera böcker om styrelsearbete. Han har en bakgrund som auktoriserad revisor och partner på Grant Thornton där han också ansvarat för styrelseseminarieserier med över 4 000 deltagare.

– Den vanligaste anledningen till att människor säger upp sig från ett jobb är dåliga chefer, och samtidigt är en bra VD ofta en viktig anledning till att människor blir kvar i ett företag. Därför är det så viktigt att en VD har den kunskap och kompetens som krävs för att leda utvecklingen av företaget framåt. I mitt delmoment fokuserar jag på VD:ns absolut viktigaste relation förutom den till medarbetarna – relationen till styrelsen och styrelseordföranden i synnerhet.

Petra Palmgren Lindwall ansvarar för utbildningens avsnitt om strategi och affärsplanering. Petra har haft operativa roller i ledande befattningar i små, medelstora och stora bolag både i Sverige och utomlands. Petra arbetar idag som styrelseordförande och styrelseledamot i flera ägarledda och entreprenöriella tillväxtbolag.

– När det gäller att arbeta med strategi och att verkligen få strategi att hända så finns det inget facit eller snabba lösningar. Det är utmanande men ger också en frihet i att anpassa den strategiska processen för varje bolag och fas. I utbildningen vill jag ge deltagarna fler verktyg till den strategiska verktygslådan men också resonera kring när och hur de ska användas.

Dag Lotsander har 20 års erfarenhet av att arbeta inom Toyota i roller som bland annat försäljningschef och marknadsdirektör. Han har också varit ansvarig för att leda och driva stora kulturförändringsinitiativ inom Toyotas tjänsteproducerande verksamheter. Dag håller i avsnittet om kundfokus och effektivitet.

– I mitt pass får deltagarna djup insikt i vad som ligger bakom världens mest spridda och erkända förbättringskoncept. De får även handfasta råd och metodik för konkret arbete med ökad effektivitet och kundfokus. Dagen är även fylld av råd och tips om hur ett modernt ledarskap skapar förutsättningar för uthålligt förbättringsarbete.

Nästa utbildningsstart för Certifikat VD-kompetens är den 21 april 2022. Läs mer och ansök på: https://www.fei.se/kurs/certifikat-vd-kompetens/

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter