”Vi ska presentera Enviro för Chiles president” | Greatness PR

”Vi ska presentera Enviro för Chiles president”

Nu kommer Chiles president Michelle Bachelet till Sverige på inbjudan av H.M. Konungen. Även Enviro har bjudits in till detta statsbesök, vars ena huvudtema är Innovationer med fokus på hållbar stadsutveckling .

– För Enviro är det här ett fantastiskt tillfälle att presentera vår lösning för ökad hållbarhet inom gummiindustrin för president Bachelet. Min förhoppning är att det ska få positiv effekt på våra pågående förhandlingar för en återvinningsanläggning i Chile, säger Thomas Sörensson, vd för Scandinavian Enviro Systems.

Enviro har bjudits in att närvara när Chiles president Michelle Bachelet besöker Sverige och Hans Majestät Konungen 10-12 maj. Enviros styrelseordförande Stig-Arne Blom deltar på tisdagens middag och vd Thomas Sörensson kommer under onsdagens möte om handel och näringslivsfrågor presentera företaget.

– Det är andra gången på kort tid som vi träffar Hans Majestät som besökte vår återvinningsanläggning i Åsensbruk 6 april. Då uttryckte han genuint intresse för Enviros lösning och miljöförbättringarna den leder till. Återvinningsprocessen har stor potential och kan bidra till ökad hållbarhet runt om i världen, om detta ska jag berätta för Chiles president Michelle Bachelet.

Enviros patenterade lösning att ta tillvara kimrök, olja, gas och stål från kasserade bildäck ligger väl i linje med Chiles ambitioner kring producentansvar för tillverkare av gruvdäck. Enviro har sedan tidigare långtgående förhandlingar med Chile om att etablera en återvinningsanläggning för sydamerikanska gruvdäck i landet.

– Vi har ett bra samarbete med chilenska intressenter so m även varit och besökt vår anläggning, processen att etablera en återvinningsanläggning i Chile fortgår.

Under statsbesöket deltar förutom Hans Majestät och president Bachelet även närings- och innovationsminister Mikael Damberg tillsammans med företrädare från regeringen och näringslivet.

– Det är inspirerande att få berätta om vår vision om en hållbar cirkulär ekonomi inom däck- och gummiindustrin i ett sådant forum, säger Thomas Sörensson, vd för Scandinavian Enviro Systems.

Scandinavian Enviro Systems nyhetsrum

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade kundnyheter