Almedalsveckan 2020 ställs in - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Almedalsveckan 2020 ställs in

Almedalsveckan ställs in för första gången sedan starten 1968. Regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta rekommendationer i den rådande Coronapandemin (Covid-19) gör det omöjligt för Region Gotland och huvudarrangörerna att vara optimistiska.

– Att ställa in årets Almedalsveckan är det ansvarfulla beslutet att fatta i nuläget, säger ordförande Lisbeth Bokelund till Region Gotland i ett pressmeddelande.

I mer än femtio år har Almedalsveckan varit en av Sveriges största demokratiska arenor och mediebevakningen har under åren varit stor. Men under onsdagskvällen 1 april fattade huvudarrangörerna det enhälliga beslutet att ställa in Almedalsveckan 2020. Beslutet grundades på förbudet mot allmänna sammankomster på fler än 50 personer, i samband med pandemin Covid-19. De nya skärpta rekommendationerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten gör det därmed omöjligt för huvudarrangörerna att genomföra veckan.

– Med det samhälle som vi har idag så finns det inte en chans att vi kan samla såhär många människor på en och samma plats, säger Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan i Aftonbladet.

Istället vill huvudarrangörerna tillsammans med Region Gotland och de åtta riksdagspartierna lägga krut på nästa års arrangemang och hoppas då på ännu bättre uppslutning än förra året.

– Även om beslutet är rätt är det såklart väldigt tråkigt att Almedalsveckan ställs in, det är en viktig plats för hela samhällsutvecklingen. Nu gäller det för företag och organisationer att hitta andra sätt att bygga nätverk, samla kunskap, bygga opinion och vara aktiva inom samhällspolitiska frågor, många använder redan digitala seminarium och liknande mötesplatser vilket kan komma att öka nu, säger Magnus Sjöbäck, vd Greatness.

Läs om ett av Greatness tidigare arrangemang under Almedalsveckan.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade inlägg