CASE: FEI i Almedalen - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

CASE: FEI i Almedalen

FEI i Almedalen

FEI har de två senaste åren arrangerat evenemang på Almedalsveckan i Visby. Under årets Almedalsvecka arrangerade utbildningsföretaget både tre olika seminarier och ett avslutande mingel.

Tillsammans med Högskolan Väst och digitaliseringsbyrån Hello Future bjöd FEI in till en heldag med tre seminarier om Industri 4.0, CSR och den digitaliserade arbetsmarknaden.

– FEI är ett utbildningsföretag som funnits i över 100 år, de är fortfarande är innovativa och långt framme när det gäller att erbjuda värdehöjande utbildning till näringslivet. Det är självklart för dem att lyfta framtidens utbildning och forskning kring hur utbildning och arbete förändras ligger, säger Magnus Sjöbäck, vd på Greatness.

Dagen inleddes med seminariet ”Hur kan forskningen lösa framtidens utmaningar på en digitaliserad arbetsmarknad?”. Seminariet anordnades tillsammans med Högskolan Väst och modererade gjorde Almedalsveteranen Mattias Lundberg. FEI bjöd in filosofen Karim Jebari, Samuel Engblom, samhällspolitisk chef TCO, Jesper Kernholt, Trend och digitaliseringsexpert på Lernia och Högskolans Västs rektor Martin Hellström för att samtala kring de utmaningar som digitaliseringen medför på arbetsmarknaden.

Dagens andra seminarium modererades av forskaren Fredrik Sunnemark och gick under rubriken ”Är demokrati en CSR-fråga?”.

Paneldeltagarna Fredrik Sjögren, universitetslektor på Högskolan Väst, Olle Wästberg, fd ordförande i Demokratiutredningen och Günther Mårder, vd på Företagarna delade med sig av sina reflektioner kring begreppet Corporate Social Responsibility (CSR). De diskuterade hur CSR-arbetet utvecklats genom åren och hur samhällsansvar ska bli en större prioritering hos fler företag.

– Tack vare deras nära samarbete med Högskolan Väst kunde FEI göra ett seminarium om CSR och demokrati som var otroligt spännande, säger Magnus Sjöbäck, vd på Greatness.

I det tredje seminariet löd frågeställningen ”Industri 4.0: Hur ska Sveriges industriella framtid omfatta mer än storstäder och startups?” och moderator var Petter Hanberger från Hello Future. Medverkade gjorde journalisten Po Tidholm, Lena Carlsson, chefsstrateg digitalisering på Tillväxtverket, Johan Carlstedt, senior projektledare på IVA, Kalle Jegers, researcher på Hello Future och David Mothander, förbundsdirektör på IT & Telekomföretagen. De diskuterade hur hela Sverige kan dra nytta av digitaliseringen och hur vi förbereder oss för de förändringar som digitaliseringen medför.

Dagen avslutades med ett härligt mingel i FEIs trädgård där det bjöds på dryck och mat tillagad av FEIs kock.

Under FEIs dag i Almedalen ansvarade Greatness för att ta fram seminarieämnen, expertpaneler och moderatorer samt arrangemang av minglet. Är ert företag eller organisation intresserade av att paketera och sprida er samhällsfråga på Almedalsveckan? Läs mer om vårt Almedalserbjudande här och kontakta oss på 010-209 40 10 eller magnus.sjoback@greatness.se.

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter