Case: Lansering av 365id - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Case: Lansering av 365id

Under veckan har Halmstadföretaget 365id lanserat sin världsunika tjänst Verified by 365id. Tjänsten hjälper företag och organisationer att stoppa Sveriges snabbast växande brottsliga verksamhet, id-bedrägerier.

– Vår tjänst gör att det inte går att begå id-bedrägerier med falska identitetshandlingar. Så fort en bedragare försöker hämta ut varor med en falsk id-handling signalerar systemet omgående, säger Johan Hagelin, vd för 365id.

Inför lanseringen producerades tre olika nyheter/artiklar som publicerades och distribuerades i samband med lanseringen. Var och en av artiklarna behandlar olika aspekter av 365id:s omvärld.

Officeren som ska spara näringslivet 3,7 miljarder” berättar om Johan Hagelin som entreprenör och hur han har utvecklat företaget och tjänsten.

– Effekten av bedrägerierna ställer till med enorma problem för både samhälle och de drabbade personerna. Vår säkerhetstjänst har en proaktiv funktion mot id-bedrägerier till skillnad från befintliga aktörers tjänster. Visionen jag arbetar för är ett samhälle utan id-bedrägerier, säger Johan Hagelin.

Hjälper det svenska näringslivet

Handeln har längtat efter det här” handlar om hur 365id kan hjälpa företag och aktörer inom det svenska näringslivet att helt stoppa id-bedrägerier som möjliggörs av falska id-handlingar samt om den potentiella marknaden.

– Vi har 240 000 företag, utlämningsställen och butiker i landet som dagligen hanterar id-handlingar. Det är där vår tjänst kommer att ha en avgörande betydelse, säger Johan Hagelin.

ID-systemet som inte går att lura” berättar om tjänsten Verified by 365id och tekniken som gör det möjligt att på ett par sekunder avgöra om en id-handling är äkta eller falsk. Denna artikel distribuerade man även ut till relevanta medier, branschorganisationer och kontaktpersoner.

Inför lanseringen skapade man relevanta sociala medie-konton, och delade där artiklarna  i samband med lanseringen. De plattformar där 365id kommer ha en aktiv närvaro och kommunicera är främst Twitter för opinionsbildning och Linkedin.

365id är i färd med att skriva avtal med flera företag inom handel och logistik. Ett av dem använder redan systemet i sin dagliga verksamhet.

– Det finns en stor efterfrågan på en effektiv, snabb samt pålitlig kontroll av id-handlingar i näringslivet. Det är precis det vi nu erbjuder, säger Johan Hagelin, vd för 365id.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter