De sociala medierna du inte känner till – Ryssland | Greatness PR

De sociala medierna du inte känner till – Ryssland

Till skillnad från Kina är de största sociala medierna som Facebook och Twitter inte uttalat förbjudna i Ryssland, även om det ryktas att regeringen har en tendens att lägga sig i vad som får och inte får publiceras och uttryckas.

Den enskilt största aktören på den ryska Internet-marknaden är Mail.ru som äger och kontrollerar de tre största sociala nätverken. Mail.ru började som en e-mail service och når idag med sina portaler cirka 90 % av den ryska marknaden och är en mer välbesökt sida än exempelvis Apple.com och PayPal.com.

Sociala medier i ryssland putin

Den största sociala nätverksportalen är Vkontakte, VK, med över 260 miljoner registrerade användare och 55 miljoner användare i Ryssland. VK liknar Facebook både funktion- och designmässigt och är populärt i andra rysktalande länder såsom Vitryssland och Ukraina.

Odnossklassniki är en portal för klasskompisar och gamla vänner och har över 40 miljoner användare i Ryssland. Även denna portal är populär utanför Rysslands gränser, framför allt i Kirgizistan och Armenien.

Moi Mir (My World) är en portal för de som vill hålla kontakten med sina vänner och dela med sig av musik, filmer och foton. Moi Mir har 25 miljoner ryska användare.

Facebook och Twitter är som sagt också tillgängliga för de ryska internetanvändarna men de når inte upp till ovanstående plattformars användarantal. Facebook har cirka 24 miljoner användare och Twitter 8 miljoner.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade inlägg