Flyktingarna får ordet - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Flyktingarna får ordet

”De är ett tal i statistiken och de är statister i en politisk debatt de ofta känner sig främmande i. Vi talar alla om flyktingarna, men idag är det flyktingarna som talar till oss. Så skriver den danska tidningen Information. Allt innehåll i fredagens pappersutgåva av tidningen är helt författad av människor som befunnit sig på flykt.

Förra veckans fredagsutgåva av tidningen blev mer än dubbelt så tjock än vad den vanligtvis är. Hela 48 sidor har fyllts av berättelser från flyktingar, skrivna av en redaktion där samtliga journalister flytt sitt hemland.

– Vi är glada över att ge ordet, och tidningen, till flyktingarna idag. Vi vill höra deras historier, men vi vill också lyssna på personer med en journalistisk blick och en analytisk insikt, någonting som debatten är i behov av, om vi ska hantera flyktingkrisen, skriver chefredaktören på Information. De önskar att dagens specialutgåva ska bli en start på en dialog.

Ledarens rubrik lyder ”Ingen fred – inget pris”, där skribenten Zach Khadudu, flykting från Kenya, manar Nobelkommitén att inte dela ut något fredspris i år. Han menar  att vi är i behov av ett starkt budskap, vi lever i en tid med våldsamma konflikter, politiskt kaos samt krig, att inte dela ut något fredpris i år hade fungerat som en tydlig markering mot den enorma katastrof som råder.

Syrierna är de riktiga flyktingarna. Flyktingarna översvämmar Europa. De kommer hit för bidragens skull” – i tidningens sista sidor reds några av de vanligare  myterna kring flyktingsituationen ut.

– Det råder en föreställning om att flyktingarna kommer till Europa för att utnyttja våra välfärdssystem. Det är en föreställning som inte bara påverkar sättet vi talar om flyktingarna på, det kan också påverka konkreta politiska beslut, skriver Zach Khadudu för Information.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade inlägg