Great Talk Almedalen 2017: Nyanser av hat - Greatness PR

Great Talk Almedalen 2017: Nyanser av hat

Great talk, Nyanser av hat

Tillsammans med Almedalsstipendiaten #jagärhär arrangerades Great Talk under Almedalsveckan i Greatness trädgård på Tunnbindaregatan 3 i Visby. Under temat Nyanser av hat reflekterade talarna bland annat om var hat kommer ifrån och hur vi kan bemöta det.

Talare Great Talk Almedalen 2017

Mina Dennert: #jagärhär

Mina är grundare av föreningen, Facebookgruppen och Almedalsstipendiaten #jagärhär. Det är en rörelse som idag organiserar över 70 000 människor som med hjälp av varandras stöd vågar stå upp mot rasism, sexism och näthat i form av aktioner på nätet. #Jagärhär har fått stor uppmärksamhet och lockar allt fler människor att stå upp mot hat på nätet. Under sitt föredrag pratade Mina om det politiska hatet, vilka maktförhållanden som finns i hat och vad vi alla kan göra tillsammans för att skapa ett bättre samhälle.

Mina Dennert från Almedalsstipendiaten #jagärhär 

Mattias Lundberg och Johan Waara

Mattias Lundberg, docent i psykologi, författare, föreläsare och Johan Waara, leg. psykolog och adjunkt på Uppsala universitet höll i en gemensam föreläsning. De problematiserade ämnet hat och psykologin bakom hat – vad grundar det sig i och varför folk hatar.

Milad Mohammadi

Milad är statsvetare, jurist, föreläsare och inspiratör. Han har blivit utnämnd till bland annat Årets talare 2014 och Årets inspiratör och har tidigare talat på TEDx. Milad brinner för mångfaldsfrågor och att krossa samhällets gränser. På Great Talks scen pratade Milad om sina personliga erfarenheter av hat.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade inlägg