Greatness i nytt IR-uppdrag för Amido AB – blir även interim marknadsavdelning - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Greatness i nytt IR-uppdrag för Amido AB – blir även interim marknadsavdelning

Magnus Sjöbäck, vd Greatness PR och Einar Lindqvist, tf vd Amido.

Börsnoterade Amido AB (Spotlight) har valt kommunikationsbyrån Greatness som stöd för sin IR-kommunikation. Under en övergångsperiod kommer Greatness dessutom att fungera som Amidos marknadsavdelning.
– Det är en stor ära att vara med att förvalta och utveckla Amidos kommunikationsarbete, säger Magnus Sjöbäck, vd Greatness PR.

Sedan 2019 är Amido noterat på Spotlight Stock Market och har skött all IR-kommunikation internt. De ser nu ett behov av att stärka och vidareutveckla sin IR och efter att ha utvärderat olika kommunikationsbyråer valde Amido att sammarbeta med Greatness.

– Det är många parametrar som ska stämma när man väljer en partner för IR-kommunikation. Det är främst två faktorer som jag vill peka på och som skiljde Greatness från övriga kommunikationsbyråer. Dels var det deras långa erfarenhet av IR-kommunikation, dels deras tillgänglighet och responstid. Greatness arbetar med flera börsbolag så de förstår våra behov, säger Einar Lindqvist, tf vd Amido.

Hos Amido pågår det parallellt ett arbete med att rekrytera en ny vd. I avvaktan på vem det blir och hur denne vill organisera den framtida marknadskommunikationen, har Greatness fått förtroendet att agera som marknadsavdelning i ett interimsuppdrag. Det innebär att Greatness får både ett strategiskt och operativt kommunikationsansvar för Amido.

– Det är ett stort ansvar och väldigt givande uppdrag, vi ser dessutom tydliga tendenser på marknaden att fler väljer att outsourca hela eller delar av sin marknadsfunktion och hyra in den spetskompetens som en kommunikationsbyrå kan erbjuda. I stället för att ha flera anställda på marknadsavdelningen, får företagen en byrås breda och djupa kompetens, vilket såklart ökar konkurrenskraften, säger Magnus Sjöbäck, vd Greatness.

Amido AB grundades 2008 och utvecklar passersystemsmjukvara anpassade för fastighetsbolag. Systemet automatiserar hanteringen av olika behörigheter för passage, vilket minskar såväl administrationskostnaderna som risken för handhavandefel och den mänskliga faktorn.

Samarbetet inleddes i april 2023.

Mer om Amido: https://www.amido.se/

Läs mer om Greatness erbjudande.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter