Landet som spenderar mer än halva arbetsdagen på sociala medier - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Landet som spenderar mer än halva arbetsdagen på sociala medier

Över tre miljarder människor har idag tillgång till internet. Av dessa har över två tredjedelar ha ett konto på ett socialt medium. Men hur mycket tid spenderar vi egentligen med att uppdatera statusar, ta Instagram-selfies och försöka säga något med 140 tecken runt om i världen?

Det sociala medieanvändandet har växt med hela 23 % sedan 2014. I genomsnitt spenderar världens sociala medieanvändare 2,4 timmar om dagen framför sina flöden.

Med 66 % ligger Singapore i topp när det kommer till andelen aktiva användare av befolkningen på sociala medier, men när det kommer till tid spenderad ligger de i lä.

Högst upp på listan av länder som använder sociala medier mest ligger de argentinska användarna som lägger lite över fyra timmar om dagen på att surfa sociala medier – främst Facebook, Twitter och den argentinska portalen Taringa. Latinamerikanerna är överlag flitiga användare, Mexiko och Brasilien kvalar in på tredje respektive fjärdeplatsen. Längst ner på listan hittar vi japanerna som trots världens tredje snabbaste internetuppkoppling väljer att spendera sin tid med annat.

Även vi svenskar hamnar långt ner på listan, vi sitter i genomsnitt 1,3 timmar om dagen.

Sociala medier världen över

 

Källa

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter