McWhopper – Slutet på hamburgerkriget? | Greatness PR

McWhopper – Slutet på hamburgerkriget?

Inför den internationella fredsdagen 21 september har Burger King bestämt sig för att försöka sluta fred med sin i särklass största konkurrent, McDonalds. I ett öppet brev föreslås ett unikt samarbete där de båda hamburgerjättarna förenar sina styrkor för att skapa en McWhopper och sedan skänka intäkterna från hamburgerhybriden till välgörenhetsorganisationen Peace One Day.

bk-open-letter-01-2015

”Let’s end the beef, with beef.”

Kampanjen med McWhopper har som väntat uppmärksammats stort i sociala medier och på var och varannan nyhetssajt. McDonalds svarade snabbt på Facebook genom sin vd. De tackade nej till den utsträckta handen och föreslog istället att de båda företagen skulle ”göra något på riktigt för freden”, samt att Burger King gjorde bäst i att sluta jämföra deras rivalitet med de hemskheter som krig för med sig.

screen shot 2015-08-26 at 2.48.57 pm

En uppriktig och godhjärtad kampanj från Burger Kings sida vars främsta motiv är att samla in pengar för världsfreden, ett cyniskt försök att utnyttja den internationella fredsdagen för att samla billiga poäng på sin största konkurrents bekostnad, eller möjligtvis både och? Kriget rasar vidare.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade inlägg