Me Inc – du är ditt eget varumärke - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Me Inc – du är ditt eget varumärke

me inc

Att ta hand om sitt namn som ett varumärke är lika aktuellt som för 14 år sedan när den då banbrytande och coolaste tidningen Fast Company skrev artiklar på ämnet Me Inc. Fast Company blev en bibel för hela dotcom-eran och även om just den bubblad sprack är de flesta av idéerna och perspektiven som tidningen skrev om tidlösa.

Att ta hand om sitt varumärke kan liknas vid att arbeta med PR för ett företag. Ett bra PR-arbete grundar sig alltid på ett varumärke med tydliga värderingar. Uttrycker värderingarna en äkta bild av hur företaget verkar så kan kommunikationen förstärka genomslaget av verkligheten och öka kännedom.

Att lyckas med PR betyder inte att få enormt mycket publicitet, vilket är en vanlig uppfattning. Ett framgångsrikt PR-arbete är att lyckas med att nå fram med avsedd information till en utvald målgrupp så att företaget kan uttrycka sitt ställningstagande i olika frågor. Det är att kontrollera sin information.

Lika viktigt är det att ha genomtänka budskap, vad vill ett företag säga? Vad är mest viktigt att berätta? Det går inte att ljuga, men det går att välja hur man belyser olika ämnen. Den image eller uppfattning som omgivningen har är ett resultat av hur verkligheten faktiskt ser ut och den samlade kommunikation som företaget gör.

Så tillbaka till dig och du som ett varumärke. Ditt personliga varumärke eller den image du har kan du påverka.  Vilken information om dig själv gör du tillgänglig? Har du funderat över hur det du säger kan uppfattas av grannar, släkt och familj, arbetsgivare, kunder, skolkamrater etc. En bild från ett ofördelaktigt tillfälle eller en ogenomtänkt statusrad kan faktiskt göra skillnad men kommer inte att bli en otrevlig överraskning om du tänker igenom vad du är, vill och säger i förväg.

Du äger ditt eget varumärke. Ta hand om det. Börja med att läsa artikeln i Fast Company.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade inlägg