Ökade krav på journalister ställer större krav på PR-byråerna - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Ökade krav på journalister ställer större krav på PR-byråerna

Kravet på ökad produktionstakt av nyheter tilltar ute hos redaktionerna. Aftonbladets kolumnist, Peter Kadhammar, gör en betraktelse över en anställd på en landsortstidning och jämställer nuvarande situation med en fabriksarbetare fjättrad vid en maskin. Det är långt ifrån den kanske glamoriserade bild som många har av hur det journalistiska arbetet med grävande journalister går till.

”En reporter ska producera minst 1,5 artiklar per dag”, skriver Kadhammar. För runt tio år sedan låg kravet på tre artiklar i veckan. Dessutom mäts reportern numera på hur många klick artikeln får på tidningens hemsida.

Vad innebär det för oss i PR-branschen? Jo, bland annat handlar det om att ha respekt för journalisternas situation och ge dem det stöd de behöver för att kunna göra ett gott dagsverke. Exempel på det är att ha tydliga nyhetsvinklar så journalisten kan  göra ett snabbt arbete på vårt material. Det som då är viktigt att tänka på är att journalisten inte längre har samma möjlighet till och tid för faktakontroll utan måste kunna lita på de uppgifter som de får.

För oss på Greatness är felfri information en hederssak och likaså att allt vi kommunicerar för våra kunders räkning är korrekt. Det ska alltid gå att lita på det arbete vi utför.

Vill ni ha hjälp med ert kommunikationsarbete och nå publicitet i viktiga medier, kontakta oss på 010-209 40 10 eller mejla magnus.sjoback@greatness.se.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter