SEO-tips för att komma högst upp på Google 2018 | Greatness PR

SEO-tips för att komma högst upp på Google 2018

Med en medveten digital strategi som baseras på sökmotoroptimering, SEO, och regelbundet använda värdeord når ni både nya och befintliga målgrupper. En genomtänkt digital kommunikation är nyckeln till framgång för dagens företag när allt fler letar efter information på nätet.

Här är fyra tips för att ranka högre på Google:

Tillgänglig och rätt information

Rätt innehåll kommer från en medveten strategi. Använd ord och fraser som era målgrupper söker efter och som är relevanta för er verksamhet. Kännetecken för en bra SEO-text som kan komma högt upp på Google:

• Välskriven och rättstavad som lockar besökaren att fortsätta läsa.

• Lagom längd. Är texten för kort lämnas ofta läsaren med obesvarade frågor, är den för lång finns risken att de tröttnar. Berätta det viktigaste och mest relevanta.

• Använd underrubriker.

• Länka gärna, både interna och externa länkar.

• Snygg bild. Har texten en talesperson är en bild på personen jättebra. Tänk på att också bilder bidrar till SEO, beskriv och tagga med relevanta ord.

Regelbunden kommunikation ger effekt

Google tycker om aktivitet. Regelbundna nyheter, spaningar och reflektioner är intressant för både era målgrupper och Google. Ju oftare desto bättre, men helst en eller två nyheter i veckan.

Tänk på användarupplevelsen

Kvalitativ SEO är mer än text gömd i hemsidans kod. Det är idag hela användarupplevelsen, hur besökaren lätt kan navigera er hemsida, hitta relevant information och lockas av designen.

• Tänk ur besökarens perspektiv. Vad letar de efter och hur hittar de informationen snabbast?

• En vanlig missuppfattning är att så länge hemsidan fylls med texter som innehåller företagets sökord så rankar den högre på Google. Så var fallet för flera år sedan men idag är Googles algoritmer smartare och det krävs en välfungerande och slimmad struktur.

• Sidan ska vara snygg och fungera på alla plattformar – datorer, mobiler och läsplattor.

Google gillar snabba, anpassade siter

Konkurrensen är stenhård och laddar inte hemsidan snabbt ger besökaren upp. Med Googles PageSpeed Insights får ni tips i hur ni kan optimera webben för att göra den mer strömlinjeformad. Bilder är vanliga bovar som drar ner helhetsbetyget. En tumregel är att hålla dem snygga men under 1mb.

Greatness PR kan hjälpa er välja rätt aktiviteter, kanaler och frekvens för att bättre nå just de ni vill prata med.  Hör av er till vd magnus.sjoback@greatness.se eller ring 010-209 40 10.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter