TEDxAlmedalen: Power to the people – who are the people - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

TEDxAlmedalen: Power to the people – who are the people

TEDxAlmedalen 2016

2016 markerade det sjunde året som TEDx Almedalen arrangerades i Greatness PRs trädgård i Visby. Under temat ”Power to the people – who are the people” talades det om sanningar och opinion.

Vem ska du lyssna på i en värld av fakta, åsikter och sanningar? Vem bestämmer sanningen och verkligheten och vems rösta ska man lyssna på? Hur värdefull är din egen röst?

Talare TEDxAlmedalen 2016

Javeria Rizvi Kabani: Rethinking Networks; our responsibility to reach out

Biträdande chef för Svenska institutet i Alexandria, hennes arbete handlar om att bygga interkulturella relationer mellan Mellanöstern, Nordafrika och Europa. Javiera talade om ledarskap och det ansvar som personer i ledande ställning har. Vem inkluderar du i ditt eget nätverk? Möten är det första steget i att bygga empati.

Jonas Bergqvist: Who are the people? Give me a drop of blood and I’ll tell you…

Professor i analytisk kemi och neurokemi på Uppsala universitet, docent i klinisk neurovetenskap på Sahlgrenska universitetssjukhus och Göteborgs universitet, professor i patologi vid University of Utah och professor i precisionsmedicin, Binzhou Medical University. Under 13 minuter presenterade Jonas nycklarna till ett långt och lyckligt liv: god kost, träning, sociala relationer och självförtroende. Genom att analysera ditt blod kan du få reda på många sanningar om dig själv och din framtid.

Kajsa Lundborg: The customized reality

Entreprenör och teknologifanatiker som vid 9 års ålder skapade sitt första datorspel. Kajsa har grundat tre företag inom IT-sektorn, föreläst för över 15 000 människor och fått pris av Microsoft som en av Sveriges främsta kvinnliga förebilder inom teknologi. Kajsa pratade om osynliga filterbubblor och hur svårt det är att hitta olika perspektiv när allt på din skärm är anpassat för just dig.

Mikael Tofvesson: Who can you trust?

Chef på enheten för omvärld och beredskap på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Mikael leder ett arbetslag som jobbar för att identifiera och möta propaganda och felinformation och ansvarar för operativ säkerhet på MSB. I genomsnitt ljuger vi fem gånger om dagen. Mikael talade under sin föreläsning om felinformation och hur du och ingen annan bestämmer vem du ska lita på.

Daniel Boyacioglu: The power of words

Poet och brandman, Daniel har skrivit sex böcker om poesi och två gånger vunnit Poetry Slam. Han har turnerat med Nationalteatern, spelat på Dramaten i Stockholm, skrivit radioteater och släppt tre musikalbum. 2003 var han sommarpratare i P1. Det är ofta sagt att ord är makt. Med kraftfulla dikter visade Daniel att du kan ta makten i dina händer genom att sluta be om tillåtelse.

Vi vill ägna ett stort tack till alla talare för intressanta, inspirerande och gripande tal. Om ni missade TEDxAlmedalen eller vill se talen igen finns de att se i sin helhet här.

TEDxAlmedalen på Twitter

TEDxAlmedalen på Facebook

TEDx drivs i en anda om idéer värda att sprida. TEDx är en avknoppning från TEDTalks, TEDx arrangeras lokalt och i egen regi, en blandning av talare och TEDTalks filmer bidrar till att dela den TED-liknande upplevelsen. TEDxAlmedalen följer TEDx riktlinjer och är icke kommersiellt, kostnadsfritt och opolitiskt.

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade inlägg