5 populära alternativ till Twitter - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

5 populära alternativ till Twitter

I kölvattnet av flera olyckliga skandaler och Elon Musks uppköp av den sociala medieplattformen Twitter börjar fler användare rikta blickarna mot alternativa plattformar. Här är fem alternativ till Twitter som kan locka sociala medier-fantaster.

Plurk

Plurk positionerar sig som ”a social network for wierdos” trots att diskussionerna innehåller allt från stickning till de senaste serierna på Netflix. Plurk är grundat i Taiwan och flera av diskussionerna kretsar kring asiatisk populärkultur. En fördel med Plurk är dess möjlighet till anonyma inlägg vilket gör att du kan dela dina tankar med världen utan att röja din identitet. Plurk erbjuder en användbar tidsmaskin, som gör det enkelt att hitta ”plurks” från förr. Appen fungerar både för iPhone och Android och vi slipper därför exkluderingen som skedde i samband med Clubhouses uppgång och fall.

 

Be Real

Precis som namnet vittnar om är den nya sociala medieplattformen Be Real en verkligare version av Instagram. Hejdå till ett fullt mediebibliotek och redigerade bilder och välkommen till den ofiltrerade verkligheten. Be Real skickar en notis när det är dags att posta på plattformen och bilden tas samtidigt med smartphonens båda kameror. När användaren postat (det går att välja att ta om bilden om den inte är tillräckligt unreal) kan vänner reagera med Real Mojis, alltså en reaktion med följarnas eget ansikte. Be Real kallar sig för den ”första, okontrollerade sociala medieplattformen” och visst är det ganska upplyftande?

 

Mastodon

Mastodon sägs på många sätt redan vara bättre än Twitter. Plattformen består av olika nätverk runt om i världen som har en insats som kopplar till olika intressen. Oavsett vilka intressen du har, om det så är tech, social aktivism eller en content creation så har Mastodon någonting för alla. Mastodon är en plattform där alla ska kunna känna sig trygga och använder sig därför av ett säkerhetsprogram som filtrerar bort rasism, antisemitism, sexism och homofobi.

 

Tumblr

Tillbaka till framtiden! En av 2010-talets mest hajpade plattform är tillbaka med dunder och ståt. Tumblr startade som en microblogg där användarna har möjlighet att uttrycka sina personligheter genom att dela bilder och citat från Pinterest eller Weheartit. Tumblr erbjuder en plattform till varje användare, och användarna kan välja mellan att vara inne på en persons sida eller kolla igenom ett flöde vad personer har postat under den senaste tiden. Likt Twitter finns det möjlighet att reposta, eller retumbla, andra personers innehåll till sin egen sida. Möjligheterna finns även att blockera    innehåll som kan anses stötande.

 

WT.social

En social medieplattform sprungen ur Wikipedia där grundana tröttnade på den mängd reklam och annonser som visas i andra plattformar. Plattformen lanserades främst som ett alternativ till Twitter och Facebook. Till skillnad från andra sociala medieplattformar som samlar in data och säljer till annonsörer, använder algoritmer för att premiera ”intressant” innehåll och långsamma faktagranskningsmekanismer saknar WT.social allt det. Annonsörerna har ingen talan, faktagranskningen går snabbt och de arbetar ständigt med att ta bort dåliga aktörer som sprider falsk eller kränkande information. För alla som likt WT.social har tröttnat på de gamla                                                                 plattformarna är denna nya sociala medieplattformen värd att utforska.

 

Vill du ha hjälp att skapa en strategi för sociala medier?

Kom i gång med ert kommunikationsarbete, bygg varumärket till önskvärd image och öka er varumärkeskännedom, kontakta oss på 010-209 40 10 eller mejla magnus.sjoback@greatness.se.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade inlägg