Bloggaren som drog in 100 000 dollar på bara en timme - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Bloggaren som drog in 100 000 dollar på bara en timme

Fotografen Brandon Stanton driver fotobloggen Humans of New York med närmare 12 miljoner följare på Facebook. Förra veckan mötte Stanton den 15-årige Vidal som avslöjade vilken person som inspirerar honom mest – Svaret blev ”min rektor”. En vecka senare har Stanton samlat in närmare 800 000 dollar till Vidals skola.

Det låter nästan för bra för att vara sant. 15-årige Vidals inspirationskälla, rektor Nadia Lopez, ville starta en insamling för att kunna ta sina elever på besök till Harvard University, ”eftersom alla barn ska veta att de kan ta sig vart som helst”. Rektorn Lopez jobbar på en mellanstadieskola i Brownsville Brooklyn, en förort till New York med hög brottslighet och stor gängnärvaro.

Stanton gillade vad han hörde och ville hjälpa till genom att berätta historien och länka till insamlingen från sin blogg. Resultatet blev överväldigande. Insamlingen fick en raketskjuts och smått osannolika 100 000 dollar samlades in på mindre än en timma!

Bloggen Humans of New York, som även resulterat i en bästsäljande bok, går ut på att Stanton publicerar bilder av New Yorks invånare tillsammans med ett citat eller en kort historia.  

Det här är inte första gången Stanton använder sin popularitet för att samla in pengar – 2012 samlade han tillsammans över 300 000 dollar till människor som drabbats av Hurricane Sandy, och 2013 samlade han in 80 000 dollar för att hjälpa sin kollega få råd att adoptera en föräldralös flicka från Etiopien.

Rektorn Lopez målsumma på 100 000 dollar överträffades snabbt. Idag, med tio dagar kvar av insamlingen, har över 26 000 människor donerat nästan 800 000 dollar. Pengarna kommer dels att användas för Harvard-besök i många år framöver, men också till stipendier och sommarprogram för skolans elever.

Snacka om blogg-power!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *