Så fick Blika 105 demos med skattechefer på Europas största bolag - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Så fick Blika 105 demos med skattechefer på Europas största bolag

Varumärkeskännedom i helt nya länder och 105 demoförfrågningar under fem månader till endast 1147 kronor per lead. Med hjälp av en europeisk kampanj i flera kanaler och steg lyckades Blika att nå en väldigt specifik målgrupp – skattechefer på europeiska storbolag som berörs av det nya EU-direktivet DAC 6.

– Vår målgrupp, skattechefer i Europa på bolag med över 5 000 anställda är oerhört smal och nischad. Med det i åtanke är varenda enskild demo värd guld för oss, säger Lennart Svantesson, COO på Blika.

Uppdaterad augusti 2020.

Den nya EU-regeln DAC 6 handlar om aggressiv skatteplanering – och hur bolag med stora bolagsstrukturer ska rapportera skatteupplägg. DAC 6 ska rapporteras för första gången 31 augusti 2020 men görs retroaktivt sedan 25 juni 2018. Reglerna är helt nya och rapporteringen är komplicerad vilket gör någon form av systemstöd, vilket Blika levererar som en molntjänst, nödvändigt.

Strategi – värdefullt innehåll i många kanaler

Kampanjen började med att skapa värdefullt innehåll om DAC 6 till Blikas webb. Den interna kunskapen på Blika tillvaratogs och delades via guider, artiklar och nyheter för att förklara det för målgruppen nya och komplexa ämnet på ett enkelt sätt. Målet var helt enkelt att göra Blika till en auktoritet inom DAC 6.

Greatness PR arbetar med den klassiska säljtratten, från kännedom till retention, när det gäller digitala kampanjer. Första delen av kampanjen handlade om att skapa kännedom och förtroende för Blika som en trovärdig leverantör av process och produkt. Detta budskap gick ut som InMail på Linkedin, flödesannonser på Linkedin och mejlutskick. Utöver detta genomfördes annonsering med Google Ads.

Kampanjens andra steg hade en tydlig CTA – att boka upp sig på en demo för Blikas DAC 6-modul. Även i detta steg användes InMail på Linkedin, flödesannonser på Linkedin och mejlutskick. Landningssidorna optimerades kontinuerligt under hela kampanjperioden.

Resultat – från 0 till 105 leads

Demoförfrågningar: 105 (20 leads i månaden)

Kontaktkostnad: 1147 kr/lead.

Bonus: bra SEO på grund av en bra trädstruktur och relevant content.

Innan kampanjen hade inga demoförfrågningar kommit in via direkta eller organiska sökningar – vilket visar att kampanjens varumärkesbyggande delar har varit avgörande för resultatet.

 

Vill ni också ha hjälp med digitala kampanjer, läs mer om vårt erbjudande, kontakta oss på nummer 010-209 40 10 eller maila magnus.sjoback@greatness.se.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade case