5 sätt att använda AI-bilder i marknadsföringen - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

5 sätt att använda AI-bilder i marknadsföringen

Föreställ dig att kunna skapa bilder på exakt det motiv som du tänker på. Det är faktiskt möjligt med dagens AI-teknik som genererar realistiska bilder baserat på enkla beskrivningar. För företag kan bilderna användas i syfte att skapa engagemang och marknadsföring, locka besökare till webbplatsen och effektivisera tiden det tar att designa eller leta rätt på bra bilder.

Skapa unika och relevanta bilder

AI-genererade bilder erbjuder företag möjligheten att designa bilder som tilltalar deras målgrupp. Det kan vara att framkalla ett visst budskap eller estetiskt omvandla färg och form för att bilden ska stämma överens med den grafiska profilen. På så vis kan AI-bilder användas för att stärka varumärkets identitet.

Optimera bilder för SEO

Sökoptimering av bilder är en viktig del av en framgångsrik SEO-strategi. Genom att använda AI-bilder kan de optimeras utifrån specifika nyckelord och söktermer. Det hjälper sökmotorerna att förstå innehållet på bilderna och förbättrar chansen att synas i relevanta sökresultat. Se till att använda relevanta filnamn, alt-text och beskrivningar för dina bilder för att maximera deras SEO-potential.

Läs också: 5 steg till en SEO-optimerad hemsida

Förbättra användarupplevelsen

En bra användarupplevelse är avgörande för att öka engagemanget och behålla besökarna på webbplatsen. Med hjälp av AI-genererade bilder kan du skapa visuellt tilltalande och engagerande innehåll som fångar besökarnas uppmärksamhet. Anpassa därmed bilderna till att vara relevanta för en viss målgrupp med ett tydligt budskap.

Effektivisera bildproduktionen

Att få fram bilder är tidskrävande. Med hjälp av AI kan processen effektiviseras genom att automatiskt generera stora mängder bilder. Trots att det inte alltid resulterar i lika hög kvalité som för en fotograf eller grafisk designer kan företag spara mycket tid och pengar.

Läs också: Så kan ChatGPT användas i verksamheten

Utforska olika verktyg

I dag finns mängder av olika plattformar för den som vill utforska och experimentera med AI-bilder. Några av de största är Midjourney och Open Ai:s Dalle-E 2 som båda skapar bilder utifrån textbeskrivningar. Artikelbilden till den här texten är gjord i Midjourney med beskrivningen ”A AI-robot using camera taking photo”.

Är du intresserad av att utveckla er kommunikation eller veta mer hur ni kan använda AI-bilder i er verksamhet?

På Greatness erbjuder vi våra kunder kommunikation ur ett helhetsperspektiv. Vi tror att all kommunikation ska vara tillgänglig och hållbar för att bygga starka varumärken och långsiktiga relationer. Läs mer om våra tjänster här.

Kom igång med er kommunikation

Ring 010 209 40 10, maila magnus.sjoback@greatness.se eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter