5 steg till en SEO-optimerad hemsida - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

5 steg till en SEO-optimerad hemsida

En SEO-optimerad hemsida är avgörande för att öka dess synlighet på sökmotorer och förbättra användarupplevelsen. Här följer fem praktiska steg för att optimera er webbplats. 

Steg 1: Arbeta metodiskt med nyckelordsfraser 

Att optimera en webbplats med nyckelordsfraser hjälper sökmotorer att förstå vilken typ av information som finns på webbplatsen. Identifiera relevanta nyckelordsfraser genom att göra en sökordssökning med hjälp av verktyg som Google Keyword Planner eller Ahrefs. Se till att inkludera sökord i titeln, meta-beskrivning, rubriker och innehåll på sidan. Tänk på att använda nyckelordsfraser max en gång på en sida, däremot är det uppmuntrat att använda olika variationer – exempelvis ”PR-byrå” och ”PR-byrå Göteborg” för att uppnå en SEO-optimerad hemsida.  

 Steg 2: Förbättra laddningstiden 

Långsamma webbplatser irriterar besökaren och får dem kvickt att lämna. Använd verktyg som Google PageSpeed Insights eller GTmetrix för att identifiera vad som orsakar långsam laddningstid. Komprimera bilder, använd cachning och minifiera CSS och JavaScript för att förbättra laddningstiden.  

 Steg 3: Använd responsiv design 

Responsiv design innebär att webbplatsen anpassar sig till olika enheter, såsom mobiler, surfplattor och datorer. En responsiv design är viktig eftersom allt fler människor använder mobila enheter. En webbplats som inte är anpassad till mobila enheter kan skapa en dålig användarupplevelse.  

Läs också: Fem sätt att öka trafiken från mobilsurfare

 Steg 4: Skapa lättanvänd navigering 

En lättanvänd navigering gör det enkelt för besökare att hitta det de söker. Skapa en hierarkisk navigering som är logisk och tydlig. Använd färre men mer detaljerade kategorier och se till att de är enkla att hitta. Lägg till en sökfunktion så att besökare snabbt kan hitta specifik information på din webbplats. 

 Steg 5: Optimering för sociala medier 

Sociala medier är en stor del av online-marknadsföring och en effektiv metod för att locka besökare till en webbplats. Optimering för sociala medier innebär att inkludera sociala medier-knappar på webbplatsen så att besökare enkelt kan dela innehåll. Skapa också en meta-beskrivning och en bild som är optimerad för delning på sociala medier. 

Läs också: Lyckas på Linkedin del 1 – välja format

Kom igång med er kommunikation

Ring 010 209 40 10, maila magnus.sjoback@greatness.se eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström
070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck
070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson
073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Relaterade inlägg