5 sätt att göra videon mer mobilvänlig och locka tittare - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

5 sätt att göra videon mer mobilvänlig och locka tittare

Majoriteten av människor som konsumerar digitalt innehåll gör det via sina smarttelefoner, därför är det nödvändigt att optimera videor för att locka mobila visningar. Här är några tips på hur era videor blir mer mobilvänliga.

Öka engagemang med kortare format

Skapa kortare videor, helst under 15 sekunder. Det ökar chansen att användarna ser hela videon samtidigt som de kan användas i fler placeringar på Facebook och Instagram, som till exempel i “Händelser” och “Reels”.

Läs också: Fem sätt att öka trafiken från mobilsurfare

Anpassa för vertikalt tittande

De flesta tittar på videor i mobilen vertikalt, och anpassar du formatet nyttjas utrymmet bättre och de tar mer plats på skärmarna. Vertikala videor har större sannolikhet att fånga kundernas uppmärksamhet samt ger en högre varumärkesmedvetenhet jämfört med innehåll som inte optimerats.

Fånga intresset på några sekunder

De tre första sekunderna är viktigast och avgörande för att fånga tittarnas intresse. Presentera det viktigaste budskapet tidigt i videon för att fånga uppmärksamheten. Inkludera även företagets logotyp eller namn så tittarna minns ditt företag.

Läs också: Lyckas på Linkedin del 1 – välja rätt format

Tänk på de som tittar utan ljud

De flesta ser på videor utan ljud, därför är det viktigt att inte förlita sig på enbart musik och tal för att förmedla budskapet. Lägg till undertexter eller bildtexter i videon och använd ljud som ett roligt komplement.

Gör äldre videor mer mobilvänliga

Ta en titt tillbaka och anpassa äldre producerade videor för vertikal visning. Detta sparar både produktionstid och kostnader. Välj med fördel tidigare videor som har gett bra resultat och uppdatera dem för mobilen.

Bonustips!

Kampanjer som använder sig av endast video, eller video inklusive bild, ger 70 procent bättre resultat än kampanjer med endast bilder.

Kostnaden per webbkonvertering för mindre företag är i genomsnitt 12 procent lägre när kampanjerna är anpassade för mobilen.

Läs också: Så mäter och utvärderar ni er marknadsföring

Kom igång med er kommunikation

Ring 010 209 40 10, maila magnus.sjoback@greatness.se eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter