5 sätt att optimera företagets digitala närvaro med en kommunikationsbyrå - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

5 sätt att optimera företagets digitala närvaro med en kommunikationsbyrå

Greatness PR:s medarbetare, en kommunikationsbyrå i Göteborg och Stockholm

Att förbättra er digitala närvaro kräver en uttalad strategi och kontinuerligt arbete. En kommunikationsbyrå med expertis inom digital marknadsföring kan vara nyckeln till att maximera er synlighet online. Här är fem användbara tips från branschexperter för att stärka ert varumärkes närvaro på nätet.

Webbplatsen är navet dit ni vill driva alla intressenter

Det är här ni kan bygga relationer med alla företagens målgrupper – från potentiella och befintliga kunder, partners, nya medarbetare, samhällsintresserade, journalister med mer. Genom att skapa intressant innehåll på undersidor, kontinuerligt publicera aktuella nyheter, filmer med mer kan ni driva organisk trafik som håller över lång tid.

Nyheter är ett bra sätt att visa att företaget är aktivt och engagerat. Dessa ska gärna vara spetsiga och med en tydlig tanke om vad potentiella målgruppen är intresserade av. Alla nyheter behöver inte vara intressanta för alla, så skriv gärna fler, kortare nyheter med spetsigt innehåll än några få där ni försöker berätta allt. Potentiella kunder och partners har exempelvis andra intressen än potentiella medarbetare.

Arbeta med publicitet och PR

Genom att arbeta med publicitet och PR kan företag skapa en bredare medvetenhet och intresse kring sitt varumärke, produkter eller tjänster. Genom att synas i olika medier, inklusive digitala plattformar, kan man nå ut till en bredare publik och väcka nyfikenhet – som sedan söker efter ert varumärke och besöker webbplatsen.

Fokusera på sökmotoroptimering (SEO)

En SEO-strategi med utvalda nyckelord förbättrar er placering på sökmotorer och hjälper till att fånga in de som sett er i andra sammanhang, söker efter ert erbjudande eller tjänster. En kommunikationsbyrå med erfarenhet av SEO kan hjälpa er att skapa en effektiv strategi för att öka er synlighet online.

Använd kraften av flera olika kanaler

Genom att diversifiera er närvaro på olika sociala medieplattformar och digitala kanaler kan ni öka interaktionen med er målgrupp och öka medvetenheten om varumärket. Ett vanligt misstag är dock att vilja synas överallt – vilket kostar mycket tid och ibland ger bristande kvalitet. Välj ut ett fåtal kanaler som passar just er verksamhet, och lägg lite extra krut på dessa. Använd nyheterna och innehåll ni skapar för webbplatsen och dela vidare. Uppmuntra anställda och samarbetspartners att engagera sig genom att tipsa vidare.

Mät, analysera och anpassa strategin

 Användning av analysverktyg, som exempelvis Google Analytics, är avgörande för att följa ert varumärkes prestationer online. Genom att mäta resultat och analysera data kan ni anpassa er strategi kontinuerligt för att förbättra er digitala närvaro och effektivitet online.

Samarbeta med en erfaren kommunikationsbyrå

Med Greatness PR kan ni dra nytta av vår expertis för att maximera ert varumärkes potential online.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter