Sveriges mest virala skärbräda | Greatness PR-byrå

Sveriges mest virala skärbräda

Det sa bara klick – sedan var köksprylen på allas läppar. Åhléns oplanerade virala succé får många att undra om all publicitet verkligen är bra publicitet.

2015 var året när även ett stycke massivt trä kunde bli en viral raket. Vi talar naturligtvis om hur Åhléns intet ont anande lanserade ett designsamarbete med tv-kocken Per Moberg. Produkten, en skärbräda i ek till det facila priset 3995 kronor, gjorde en resa från doldis till kändis snabbare än vad någon Idol-deltagare ens skulle våga drömma om.

På Twitter var uppfinningsrikedomen gränslös och skärbrädan visade sig ha fler strängar på sin lyra. Eller vad sägs som att använda 10 kilos-skärbrädan som dörrstopp, skjutdörr eller som ett alternativ till pepparspray när man går hem ensam på kvällen. För samma pris får man ett 50-tal IKEA-skärbrädor.

skarbradatweet3

En snabbtänkt twittrare gör även den slående jämförelsen att en lägenhet i Skellefteå är billigare per kvadratmeter än vad Per Mobergs skärbräda är.

skarbradatweet1

Något att fundera på är hur detta påverkar Åhléns varumärke på sikt. Kanske har skärbrädan redan haft sina 15 minuter i rampljuset och är snart ett minne blott. För Per Mobergs del kanske detta till och med kan vara positivt, något som passar hans rättframma stil.

skrabradatweet2

Frågan många ställer sig är nog – hur kunde det bli såhär. Snarare borde vi gnugga geniknölarna och fundera på vad vi kan lära oss. Och framförallt, hur skapar vi nästa virala succé.

 

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter