Vad gör en PR-byrå? - Greatness | PR-byrå i Göteborg och Stockholm

Vad gör en PR-byrå?

En traditionell PR-byrå specialiserar sig på public relations, eller PR. Det huvudsakliga syftet är att hjälpa företag att bygga en positiv image och stärka varumärket. Idag finns det ofta flera ord för i princip samma sak; PR-byrå, kommunikationsbyrå med mer. Men alla byråer delar samma syfte – lyfta kunden och få fler att lära känna dem och deras produkter och tjänster.  

En PR-byrå hjälper företag att kommunicera med media, kunder och andra intressenter. Det kan göras genom exempelvis digitala kampanjer på sociala medier, pitcharbete mot specifika redaktioner, större kommunikationsstrategier eller andra kampanjer – allt med syfte att öka uppmärksamheten för kunden. 

Läs också: Fem bra sätt att stärka företagets varumärke

Traditionellt är en av de viktigaste uppgifterna att skapa och underhålla relationer med journalister och andra mediaföreträdare. Genom att känna till olika branschmedier och kundens mest prioriterade kanaler, samt bygga ett starkt nätverk av kontakter kan företagets budskap nå ut till en bredare publik. 

En annan viktig uppgift är att övervaka företagets varumärke och rykte. Genom att reagera snabbt på negativ publicitet och hantera kriser på ett professionellt sätt kan en PR-byrå hjälpa till att skydda företagets image och varumärke. Detta gör bland annat med verktyg som Retriever och Notified, det hjälper även till att bevaka branschen och vad som händer – för att på så sätt hjälpa kunden att hela tiden föra en aktuell story och prata om det som är aktuellt och relevant just nu. 

Läs också: PR och SEO – så hör de ihop

En PR-byrå är en viktig partner för företag som vill förbättra synligheten och stärka varumärket. Genom att hjälpa företag att kommunicera effektivt med media och andra intressenter kan en PR-byrå hjälpa till att öka företagets framgång och tillväxt över lång, lång tid. 

Kom igång med er kommunikation

Ring 010 209 40 10, maila magnus.sjoback@greatness.se eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Ta kontakt

Boka en tid för ett introducerande möte i vår bokningskalender eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Generella frågor

Fredrik Lagerström

070 649 68 55
fredrik.lagerstrom@greatness.se

Nya uppdrag

Magnus Sjöbäck

070 445 15 99
magnus.sjoback@greatness.se

Presskontakt

Edwin Eriksson

073 975 79 19
edwin.eriksson@greatness.se

Fler nyheter